Web Analytics Made Easy - Statcounter

باستان شناسان در کاوش تپه اشرف اصفهان بقایای یک دیوار خشتی بی نظیر از دوره هخامنشی را کشف کرده اند. این موضوع زوایای جدیدی از تپه اسرارآمیز دیار نصف جهان را نشان می دهد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، باستان شناسان در کاوش تپه اشرف اصفهان بقایای یک دیوار خشتی بی نظیر از دوره هخامنشی را کشف کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع زوایای جدیدی از تپه اسرارآمیز دیار نصف جهان را نشان می دهد.

 

کاوش فصل ششم تپه اشرف که در ضلع جنوب غربی آن انجام می شود، از 23 مرداد ماه شروع شد و در بخش کارگاهی ادامه دارد.

 

به گفته علیرضا جعفری زند، سرپرست این کاوش، نمونه این نوع معماری خشتی برای اولین بار است که در اصفهان رویت شده و سفال‌های یافته شده در این تپه گرچه ارزش مادی ندارند اما از نظر فرهنگی ارزشمند هستند و قدمت این مکان را مشخص می‌کنند. در این کاوش دیوار سنگی نیز پیدا شده است. 

 

سارویه یا کهن دژ یا تپه اشرف نام بنایی بسیار کهن در اصفهان است که در کنار پل شهرستان و در کناره شمالی زاینده رود قرار دارد. این بنا کتابخانه بزرگی بوده‌است که در آن کتاب‌های فراوانی نگهداری می‌شده‌است. سارویه در حمله اعراب به ایران ویران گردید و اکنون تنها بقایای آن به صورت تپه‌ای باقی‌مانده‌ است که بنام «تپه اشرف» معروف است.

 

پایان پیام/121

منبع: شبستان

کلیدواژه: هفته دولت عید قربان مجلس غدیر مهدویت اردبیل کیفیت نان مسجد نماز جمعه بازی های آسیایی ۲۰۱۸ دوره هخامنشی هخامنشی باستان باستان شناسی اصفهان آثار باستانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۳۱۴۵۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخت جمشید 100 سال قبل چه وضعی داشت؟ (عکس)

 ساخت بنای باستانی تخت جمشید از اواخر قرن ششم پیش از میلاد در زمان پادشاهی داریوش کبیر آغاز شد و احتمالا در طول حدودا 120 سال همچنان بخش‌هایی به آن افزوده می‌شد.

به گزارش فرادید، این بنای عظیم و حیرت‌انگیز در حدود سال 330 پیش از میلاد به دست اسکندر مقدونی ویران شد اما ویرانه‌های آن نیز در طول قرون مختلف همچنان مایۀ اعجاب و شگفتی بازدیدکنندگان باقی ماندند.

گذر زمان به تدریج چهرۀ تخت جمشید را هر چه بیشتر در میان غبار و ویرانی مدفون ساخته بود تا جایی که در حدود یکصد سال قبل، بخش‌های قابل توجهی از این بنا در زیر خاک فرو رفته بود، هرچند که بخش قابل توجهی نیز همچنان آشکار بود.

در سال 1931 میلادی ارنست هرتزفلد، باستان‌شناس آلمانی، نخستین کاوش‌های باستان‌شناسی را در تخت جمشید آغاز کرد؛ کاوش‌هایی که بخش‌های مدفون این اثر را نمایان ساخت و شناخت بیشتری نسبت به هویت واقعی آن را نیز موجب شد.

عکس‌هایی را که در اینجا ملاحظه می‌کنید ارنست هرتزفلد در حدود سال 1928 و پیش از آغاز عملیات کاوش در تخت جمشید و پاسارگاد ثبت کرده است.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • پذیرش دانشجو در شعبه نجف اشرف دانشگاه تهران از سال تحصیلی آینده
  • کشف بقایای مهمانخانه ۳۵۰۰ساله
  • وقتی که تریاک ایران، بهترین تریاک جهان بود!
  • کشف بقایای اجساد انسان‌ها در مقر هیتلر در لهستان
  • زن ها در ۷۵ هزار سال پیش این شکلی بودند! |‌ عکس | این زن در کوه های زاگرس زندگی کرده است
  • زبانزد شدن تجمل‌گرایی اشرف خواهر شاه + عکس و سند
  • (عکس) ترسناک، وهم‌آلود و اسرارآمیز؛ دریاچه ارواح کجاست؟
  • تخت جمشید 100 سال قبل چه وضعی داشت؟ (عکس)
  • ارگ زیبای بم، نمادی از قدمت ایران زمین+ فیلم
  • مدیررسانه‌ای پرسپولیس: سپاهان به جای شکایت بیجا، عذرخواهی کند